Mano Gargždai



Šiandien minima Atšvaitų diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Atšvaitų diena yra minima trečiąjį spalio ketvirtadienį – šiemet spalio 19-tąją. Šią dieną visuomenė raginama atkreipti dėmesį, kad tamsiuoju paros metu tikimybė eismo įvykiams įvykti yra daug didesnė, todėl būtina dėvėti atšvaitus.

 

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai jau visą savaitę rengia prevencines priemones prie ugdymo įstaigų, prekybos centrų ar kitose žmonių gausiai lankomose vietose visoje apskrityje. Per jas bendrauja su eismo dalyviais, skatina juos elgtis kultūringai ir atsakingai, gerbti vieni kitus kelyje. Pareigūnai stebi, ar vaikai vežami specialiose kėdutėse, ar pėstieji turi ir dėvi šviesą atspindinčius elementus tamsiuoju paros metu, o jų neturintiems – atšvaitus dovanoja. Sekmadienį, spalio 22 d., pareigūnai dalyvaus ir Šv. Mišiose Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijoje – čia, minint Atšvaitų dieną, taip pat žmonėms primins saugaus elgesio kelyje taisykles, dalins atšvaitus, su mažaisiais bendraus policijos bičiulis Amsis.

Pareigūnai kasmet atkreipia dėmesį, kad šaltuoju metų laiku, kai temsta anksčiau, o švinta vėliau, matomumą dažnai blogina ir krituliai bei rūkas, pėstieji eismo dalyviai privalo segėti atšvaitus. Jo nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30-50 m. atstumu, tuo metu jį segintis pastebimas jau už 150 metrų. Teigiama, kad neapšviestu keliu einančiajam be atšvaito rizika pakliūti į eismo įvykį padidėja net aštuonis kartus.

Pareigūnai akcentuoja, kad aplink rankinės ar kuprinės rankeną apsuktas atšvaitas – nieko negelbsti, nes vairuotojams jis yra nematomas. Atšvaitai visuomet turi būti kabinami dešinėje pusėje, geriausia kad jie švytuotų ar tabaluotų ties pėsčiojo keliais, atšvaitų juosteles reikėtų dėti ties riešais ir ant blauzdų. Patikima priemonė yra ir liemenė su šviesą atspindinčiais elementais – ji ypač padeda vairuotojams pastebėti vaikus.

Rūpinkitės saugumu – atšvaitas gali išgelbėti Jūsų gyvybę!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 98 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,