Mano Gargždai



Skurstantiems – Brožių bendruomenės gaminami karšti pietūs

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Brožių kaimo bendruomenės nuotr. Brožių kaimo bendruomenės nuotr.

Brožių kaimo bendruomenė, gavusi finansavimą iš Klaipėdos rajono savivaldybės, įgyvendino projektą „Padėkime pamaitinti skurstančius“. Pagrindinis šio projekto uždavinys – pagerinti skurstančių šeimų gyvenimo kokybę.

 

Skaičiai byloja apie aštrėjančią skurdo problemą Lietuvoje. Apskaičiuojama, jog šiandien šalyje skursta vienas iš penkių gyventojų. Didelę įtaką padarė COVID-19 pandemija ir su ja susijusios problemos palietė mus visus, šiuo sunkmečiu daugelis gyventojų prarado darbus, kurie buvo vieninteliai pragyvenimo pajamų šaltiniai, tai yra didžiulis gyvenimo išbandymas.

„Dalyvaudami šiame projekte keliame sau tikslą – nepalikti alkanų žmonių. Jaučiamės atsakingi už šiuos žmones ir aiškiai matome tikslą – užtikrinti skurdžiausių ir nelaimėje esančių žmonių gerovę ir visokeriopai juos palaikyti, kiekvieną darbo dieną suteikiant galimybę gauti pilnavertiškus karštus pietus“, – atvirauja projekto vadovė, Brožių bendruomenės pirmininkė Vida Riaukienė.

Projektas pradėtas vykdyti nuo 2023 m. gegužės mėn.: „Maitinome iš savo autobusiuko, esančio Gargždų turgaus teritorijoje, kiekvieną darbo dieną. Pamaitiname apie 10 skurstančių gyventojų. Mūsų tikslas – pasiektas, gyventojai, gavę karštus pietus, tampa daug laimingesni ir pradeda džiaugtis gyvenimu“, – džiaugiasi V. Riaukienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 194 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,