Mano Gargždai



Patvinusi Minija daliai gyventojų apkartino šventes

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Grėtės Ubartaitės nuotr. Grėtės Ubartaitės nuotr.

Staiga ištirpęs sniegas ir nesiliaujantys krituliai kai kuriose Klaipėdos rajono savivaldybės vietose apsėmė dalį teritorijų.

 

Penktadienio naktį vanduo Minijoje ties Priekule šoktelėjo daugiau kaip 10 centimetrų ir perkopė stichinį lygį – siekė 571 centimetrą.

Penktadienį, Klaipėdos rajono savivaldybės duomenimis, buvo apsemti dalis Savivaldybės kelių.

 

Atskirtas kaimas

Apsemtas rajoninio kelio Dituva–Priekulė–Dreižiai ruožas Luko Priekulio gatvėje ties Piktvardės upeliu, beveik visiškai atkirstas ir Šilininkų kaimas, kur gyvena maždaug 25 gyventojai, taip pat apsemti ir vietinės reikšmės kelių ruožai – Šilų ir Protnešių gatvės Būdviečių kaime, Lankų gatvė Voveriškių kaime.

Semiamas ir rajoninis kelias link Šilutės – Priekulė–Stragnai II, penktadienį vandens lygis čia siekė apie 40 centimetrų.

Sudėtinga situacija rajone kilo dėl greitai ištirpusio sniego ir intensyvių kritulių.

Vakarų vėjas situacijos taip pat negelbėjo, upės vandeniui buvo sunku nubėgti į marias.

Tiesa, Klaipėdos rajono savivaldybės teigimu, situacija nėra tokia prasta, kokia buvo lapkričio mėnesį, kuomet per kelias paras iškritęs itin didelis kritulių kiekis Savivaldybėje sukėlė potvynį.

 

Kanalizacija perpildyta

Situacija rajone prastėjo visą šventinį savaitgalį, mat lietingi orai laikėsi keletą dienų.

Kai kuriems gyventojams stichija pakoregavo ne tik kelionių pas artimuosius planus, bet ir gerokai apkartino šventes.

„Stichija nejuokinga. Namie negalime įprastai naudotis vandeniu, kadangi perpildyta kanalizacija, viskas bėga per viršų. Vandens leisti galime tik labai ribotą kiekį, pavyzdžiui, skalbti drabužius yra neįmanoma, bėga vanduo.

   Potvyniai vyko visada, tačiau dar nėra buvę taip, kad vanduo bėgtų per kanalizaciją, kad vandenį semtumėme.

Situacija tikrai ne tokia, kokia buvo prieš mėnesį“, – pasakojo vardo atskleisti nenorėjusi priekuliškė.

Pašnekovė pridūrė, jog name gyvena 20 metų, yra tekę matyti ir didesnių potvynių, visgi tokia situacija atsitiko pirmą kartą.

„Kodėl taip nutiko – nežinau. Įrengta siurblinė, tiesa, tokioje vietoje, kuri per potvynį atsiduria po vandeniu. Kodėl priimtas toks sprendimas – sunku paaiškinti“, – stebėjosi moteris.

Ji tikisi, jog per likusias savaitės darbo dienas situaciją išspręs specialistai. Su „Vakarų ekspresu“ nuotraukomis pasidalijo kita apylinkės gyventoja, dalis jos kiemo atsidūrė po vandeniu, upė kai kur kėsinasi ir į kieme esančius pastatus.

Antrąją Kalėdų dieną po vandeniu atsidūręs buvo Priekulės Vingio parkas, dalis kabančio tilto per Miniją, taip pat kai kurios viešosios miesto erdvės.

Apie pavojingą vandens lygį ir apsemtus kelius gyventojus įspėja pastatyti kelio ženklai.

„Šiek tiek geriau, bent antrai valandai dienos penkiais centimetrais krito vandens lygis ties Priekule ir ties Lankupiais, aišku, tai nedaug, bet, kadangi pylimų niekur nepralaužė, vis tiek situacija ramesnė“, – BNS antradienį sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pasak mero, vieną šeima iš Šilininkų kaimo pirmadienį buvo evakuota, kadangi vanduo pradėjo tekėti į namą, bet daugiau žmonių apylinkėse grėsmė nekyla. Taip pat viena šeima iš to paties kaimo išvažiavo pati.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 284 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,