Mano Gargždai



Kokios elektronikos priemonės yra būtinos namuose įrengiant kompiuterinį tinklą?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Jei jūsų namuose yra keletas žmonių, kurių kiekvienas turi asmeninį kompiuterį, nes su juo atlieka darbe ar mokymo įstaigoje pateiktas užduotis, tada tiesiog yra būtina įrengti vietinio lygio kompiuterinį tinklą, kuriame sujungti kompiuteriai gali keistis sukaupta informacija.

 

Kokie įrenginiai yra reikalingi vietiniam kompiuteriniam tinklui sukurti?

Kompiuteriams tarpusavyje sujungti gali būti naudojami laidai, kabeliai, infraraudonieji spinduliai arba mikrobangos. Tam tinka stacionarūs arba nešiojami kompiuteriai, atskiri ekranai ir kiti būtini priedai, tarp jų ir atskiros klaviatūros, pelės. Pagrindinė taisyklė – nors visi tinkle esantys kompiuteriai yra lygiaverčiai, jie negali per prievartą valdyti vienas kito.

 

Kas yra vadinama kompiuterine namų grupe?

Kompiuterine namų grupe yra vadinama namų tinklui priklausanti kompiuterių grupė. Šios grupės nariams labai patogu dalintis muzikos, vaizdo įrašais , paveikslėliais, nuotraukomis ir spausdintuvais  su kitais namų tinklais.

 

Kaip apsaugoti savo kompiuterinę namų grupę nuo svetimų įtakos ir kaip ji veikia?

Norėdami apsaugoti namų grupę nuo pašalinių įtakos, susikurkite slaptažodį. Jį visada galima pakeisti, atsiradus būtinybei. Šio slaptažodžio jums prireiks ir tada, kai norėsite įtraukti į grupę ir kitus narius. Kiekvienas grupės narys turi savo prieigą prie grupės informacijos. Kiti žmonės neturi galimybės keisti jūsų bendrintų failų, jei jūs nesuteikėte teisės jiems to daryti.

 

Kokia yra maršrutizatoriaus paskirtis namų kompiuteriniame tinkle?

Šiais laikais namuose, įstaigose rasime, ne po vieną kompiuterį ar kitą įrenginį, kuriam reikia interneto. Norint visuose juose turėti interneto ryšį, jį reikia padalinti. Norint tai padaryti, reikalingas maršrutizatorius, kuris ir atlieka šį darbą nes jis yra kompiuterinių tinklų jungiamasis įrenginys, kuris vienu metu keliems kompiuteriams sudaro galimybę naudotis internetu.

 

Kaip pasirūpinti kompiuterio ekrano švara?

Reikia nepamiršti, kad būtina pasirūpinti kompiuterio švara. Neprižiūrint kompiuterio ekrano, prastėja matymo kokybė. Ekrano švarai palaikyti galite naudoti ekranams skirtą valiklį bei tam skirtą šluostę. Taip jį valydami ne tik nepažeisite ekrano paviršiaus, bet ir tinkamai palaikysite jo švarą. Visas namų kompiuteriniam tinklui reikalingas priemones galima įsigyti internetinėje parduotuvėje „Viskas elektronikai“.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 390 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,