Mano Gargždai



Sveikatos centro kūrimas: dažniausi mitai ir faktai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Jau nuo birželio 1-osios Gargždų ligoninė ir Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centras veiks kaip viena įstaiga ir vadinsis bendru pavadinimu – Klaipėdos rajono savivaldybės sveikatos centru. Paslaugų spektras pacientams tik didės, o jų prieinamumas gerės, tačiau vis dar sklando ir daugybė nepagrįstos bei klaidingos informacijos apie Sveikatos centro kūrimą. Todėl kviečiame susipažinti su teisingais faktais.  

 

MITAS. Įsteigus Sveikatos centrą, sumažės sveikatos paslaugų.

FAKTAS. Priešingai. Paslaugų spektras tik platės. Bus stiprinamos šeimos gydytojų paslaugos – pacientais rūpinsis visa šeimos gydytojo komanda: slaugytoja, akušeris, kineziterapeutas, gyvensenos medicinos specialistas, socialinis darbuotojas, atvejo vadybininkas ir apylinkės administratorius. Taip pat planuojama, kad po rajoną kursuos mobili ambulatorija. Pacientams bus pasiūlytos terapinės vandens procedūros, cukrinio diabeto slaugos, dienos ir ambulatorinės chirurgijos, vaikų ir suaugusiųjų dienos stacionaro ir daug kitų sveikatos paslaugų.  

 

MITAS. Pradėjus veikti Sveikatos centrui, pasikeis šeimos gydytojas.

FAKTAS. Pacientai ir toliau galės patys pasirinkti norimą gydytoją. Medikų darbo laikas ir darbo vieta nesikeis – jie dirbs įprastai ir tose pačiose patalpose kaip anksčiau. Taip pat pacientai ir toliau visoje Lietuvoje galės rinktis norimus antrinio lygio specialistus – į Gargždus ar kitą konkrečią įstaigą nebus privaloma vykti.

 

MITAS. Bus sumenkintos šeimos gydytojų kompetencijos.

FAKTAS. Šeimos gydytojų kompetencijos ne tik nebus sumenkintos, bet jiems dar ir sumažės tenkanti administracinė našta. Padedant visai komandai, šeimos gydytojams nebereikės vykdyti nebūdingų funkcijų. Taigi jie paslaugas teiks visa apimtimi ir pagal savo kompetenciją, kaip numato Lietuvos medicinos normos.

 

MITAS. Pacientas bus priverstas rinktis tik Klaipėdos rajono savivaldybės sveikatos centre dirbančius specialistus.

FAKTAS. Šeimos gydytojo komandoje dirbantis atvejo vadybininkas ar kitas šeimos gydytojo komandos narys, žinodamas Sveikatos centro struktūrą, galės rekomenduoti Sveikatos centre dirbantį specialistą. Taigi pacientui bus lengviau susiorientuoti, kokios paslaugos teikiamos Sveikatos centre. Tačiau visuomet išliks teisė rinktis norimą specialistą kitur.

 

MITAS. Naujos struktūros įvedimas pakenks sveikatos priežiūros paslaugų kokybei ir prieinamumui Klaipėdos rajone.

FAKTAS. Siekiant efektyviau panaudoti turimus resursus ir užtikrinti aukštesnę sveikatos priežiūros paslaugų kokybę, reorganizacija reikalinga. Tai kaip tik padės optimizuoti paslaugų teikimą, pagerins specialistų darbo sąlygas ir padidins sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą gyventojams.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 215 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,